Välkommen till inspirationsdag för Kyrka för Fairtrade

Välkommen till en träffpunkt för intresserade och engagerade i församlingar som vill börja eller fortsätta arbeta med frågor om rättvis handel och etisk konsumtion. Inspirationsdagen syftar till att ge dig inspiration och kunskap om Fairtrade och rättvis handel och hur din församling kan bli en Kyrka för Fairtrade.

Arrangör: Sveriges kristna råd, Sensus och Svenska kyrkan i Stockholms stift

Datum: 14 maj 2013

Tid: 9-16

Plats: Sensus Medborgarhuset, Medborgarplatsen 4, plan 4 i Stockholm

Fokus ligger på konsumentens möjlighet att påverka och förändra genom enkla val i vardagen. Tid ges för att diskutera och reflektera kring dessa viktiga och spännande ämnen ur en teologisk synvinkel.

Inspirationsdagen syftar till att ge dig inspiration och kunskap om Fairtrade och rättvis handel och hur din församling kan bli en Kyrka för Fairtrade. Under dagen varvas föreläsningar med filmvisning och övningar. Vi avslutar med en andakt med tema rättvis handel. Inga förkunskaper krävs.

Ledare är Eva-Maria Munck, koordinator för Kyrka för Fairtrade och instruktör för Fairtrade. Gästföreläsare är Peter Komla Akortsu som har arbetat på det Fairtrade-certifierade kakao-kooperativet Kuapa Kokoo i Ghana.

Anmälan: Senast 30 april 2013 till paulina.lindgren@sensus.se eller  www.sensus.se/stockholm/svenskakyrkan

Kostnad: 650 kronor inklusive lunch

Ladda ner affisch (PDF): Inspirationsdag Kyrka för Fairtrade 14 maj 2013

Det här inlägget postades i Fairtrade, Hållbarhet. Bokmärk permalänken.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page