Träffa Kyrkornas globala vecka i Almedalen

Kyrkornas globala vecka far till Almedalen, och deltar på mingel torsdag 4 juli klockan 20:00 i Vårdklockans kyrka. Temat för kvällen är "Helig fred - tro som fredsskapare". Välkommen att samtal om hur du vill bidra till fred!

Historien är full av heliga krig – nu är det hög tid för helig fred! En rättvis fred som inte bara handlar om frånvaro av krig. Vi vill öka förståelsen av religioners roll i konflikter och fredsprocesser och anordnar därför ett tillfälle för samtal om att skapa fred med tron som drivkraft. I många religiösa sammanhang är fredsfrågorna heta. Många troende börjar höja rösten mot krig som lösning på konflikter. Under den här kvällen vill vi ge möjlighet till samtal om en helig fred och om tro som fredsskapare.

Religion har använts och används för att rättfärdiga krig och övergrepp. Men det är ovanligt med konflikter där religion är huvudfrågan. Vi vill öka förståelsen av religioners roll i konflikter. Och vi vill visa på hur tro kan motivera människor till att bli fredsbyggare.

Därför arrangerar vi ett mingel med temat ”Helig fred – tro som fredsskapare”, där deltagarna får samtala om hur de vill bidra till fred.

Medverkande

Dimitri Keiski, musiker
Åsa Wännström Keiski, musiker
Johanna Olaison, koordinator för Kyrkornas globala vecka på Sveriges kristna råd

Välkommen!

Läs mer.

Anmäl att du kommer på facebook. Det går naturligtvis bra att dyka upp utan att anmäla sig.

Det här inlägget postades i Fred, Helig fred, Lokala aktiviteter. Bokmärk permalänken.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page