Träffa Globala veckan på Sveriges kristna råds årsmöte i Sundsvall

Sveriges kristna råd håller årsmöte i Sundsvall den 15-16 maj. På plats kommer ett stort antal av Sveriges kyrkoledare att finnas, samt många andra representanter för den svenska kristenheten. I samband med dagarna hålls ett antal gudstjänster och seminarier som är öppna för allmänheten, däribland ett om "Helig fred".

-Detta är en viktig ekumenisk mötesplats samt en ryggrad för kansliets vardagliga arbete, säger Karin Wiborn, generalsekreterare för Sveriges kristna råd.

Inledningsgudstjänst hålls under onsdagen klockan 13.30 med ortodox inriktning i Gustav Adolfs kyrka. Under onsdagen arrangeras också en kyrkovandring i Sundsvall. Själva årsmötesförhandlingarna äger rum i Kyrkans Hus i Sundsvall.

Utöver torsdagen arrangeras flera parallella öppna seminarier, bland annat ett med rubriken ”Helig fred – tro som fredsskapare”. Seminariet kommer handla om kyrkornas möjligheter att skapa fred, med fokus på Israel och Palestina. Du får veta mer om Kyrkornas globala veckas nya tema ”Helig fred” och hur Följeslagarprogrammet arbetar för att bidra till den. Medverkar gör Ann-Sofie Lasell, nationell koordinator för Följeslagarprogrammet i Palestina och Israel och Johanna Olaison, koordinator för Kyrkornas globala vecka.

Vartannat år håller Sveriges kristna råd årsmöte. Då fattas beslut om styrelse, budget, och inriktning av arbetet. Vartannat år kallas till årskonferens som också ger möjlighet att kalla till extra årsmöte. Förutom förhandlingar möts man kring seminarier om aktuella ämnen, informerar om Sveriges kristna råd och deltar i gudstjänster i de fyra kyrkofamiljernas traditioner.

Läs mer om årsmötet: Program, Sundsvall 

Det här inlägget postades i Fred, Helig fred, Lokala aktiviteter. Bokmärk permalänken.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page