Stort tack för ert engagemang!

Nu är Kyrkornas globala vecka över för den här gången. Som ny koordinator för Kyrkornas globala vecka har det varit fantastiskt för mig att se, uppleva och ta del av alla de fantastiska aktiviteter som eldsjälar över hela landet har arrangerat. Det engagemang som finns för globala rättvisefrågor och intresset för en hållbar värld för alla i församlingar och föreningar runt om i Sverige är en källa till optimism och glädje.

Det har varit en höst full av arbete som kulminerade i förra veckan. Det har hänt mycket även på andra håll när det kommer till arbetet med Agenda 2030 och de Globala målen, bland annat har arbetet med att bekämpa klimatförändringarna gått framåt genom klimatkonferensen COP 23 i Bonn. Här hemma i Sverige har regeringen lovat att presentera en handlingsplan för arbetet med Agenda 2030 men än har ingenting hänt. Vi på SKR fortsätter att uppvakta regeringen i denna viktiga fråga genom CONCORD (en plattform för civilsamhällesorganisationer).

I Johannes församling i Stockholm arrangerades en miljöfestival fylld med aktiviteter i samband med Globala veckan.

Som vanligt har det varit en mångfald av aktiviteter under Kyrkornas globala vecka, som temakvällar, fester, gudstjänster, föreläsningar, konserter, utställningar och en massa annat. För att ge er en liten inblick i vad som hände under veckan har vi samlat några exempel på aktiviteter på vår hemsida.

Många gudstjänster har under veckan lyft årets tema ”Hållbar värld för alla” och de globala målen för hållbar utveckling, till exempel radiogudstjänsten i P1 från Betlehemskyrkan i Göteborg. Gudstjänsten lyfter hoppet om en ljus framtid. Lyssna gärna på den här: En ljus berättelse

Om ni har några bilder eller vill dela med er om vad som hände hos just er så tar vi gärna emot all information om era aktiviteter så att vi kan få en ännu bättre uppfattning om allt som hände under veckan. Skicka det i så fall till mig på thomas.stromberg@skr.org

Stort tack till er alla för ert engagemang och intresse som gör Kyrkornas globala vecka möjlig!

 

Det här inlägget postades i Agenda2030 Globala målen, Arrangemang, Hållbarhet, Lokala aktiviteter. Bokmärk permalänken.