Tack för ditt engagemang!

Vi som har jobbat med Globala veckan vill ta chansen att tacka alla engagerade eldsjälar runt om i Sverige för allt arbete och engagemang ni har lagt ned på att göra veckan möjlig och för att sprida kunskap. Ni gör skillnad! Tack!

Förra veckan sjöd Sverige av aktivitet och engagemang när Kyrkornas globala vecka gick av stapeln. I Sveriges radio lyftes årets tema ”Vem får höras” i veckans morgonandakter där representanter för de olika kyrkofamiljerna fick en möjlighet att lyfta fram olika sidor av kyrkornas roll för en hållbar värld för alla. Andakterna finns på Sveriges radios hemsida.

På SVT Opinion publicerades en debattartikel av kyrkorna och organisationerna som står bakom Globala veckan där de ställde krav på Sveriges riksdag att verka för att stärka civilsamhället och skydda människors rätt att höras både i Sverige och i världen.

Som vanligt har dessutom en mångfald av aktiviteter arrangerats runt om i landet under Kyrkornas globala vecka, som temakvällar, fester, gudstjänster, föreläsningar, konserter, utställningar och en massa annat.

Kom din aktivitet med på kartan?
Kolla på aktivitetskartan och se om den finns med annars kan du registrera din aktivitet i efterhand.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.