Om Kyrkornas globala vecka

Kyrkornas globala vecka är ett tillfälle för kyrkor, församlingar och organisationer att uppmärksamma globala rättvisefrågor – samtidigt och tillsammans.

SONY DSC
Foto: Per Andersson

Alla församlingar och organisationer inom alla kristna traditioner i Sverige är välkomna att vara med och fira Kyrkornas globala vecka. Resultatet blir att hundratals kyrkor, församlingar och organisationer arrangerar aktiviteter varje år. Mångfalden är stor bland aktiviteterna, bland annat arrangeras bokbord, ungdomskvällar, föreläsningar, musikaler, manifestationer och ett stort antal gudstjänster.

Många använder Kyrkornas globala vecka som ett tillfälle att lyfta upp en global rättvisefråga som är särskilt aktuell i deras sammanhang. Det är fritt fram att använda material och teman från tidigare år!

Kyrkornas globala vecka har funnits sedan 2005 och firas varje år november med avslutning på Domsöndagen. Veckan tar upp tråden från det som tidigare hette Ekumeniska u-veckan. Kyrkornas globala söndag firades första gången 2003, och utvecklades sedan till en hel vecka från och med 2005. Arrangörerna tog fram tema och verktyg. Veckan äger sedan rum över hela landet där engagerade människor planerar och genomför olika aktiviteter.

  • 19-26 november
    2017