Så här gjorde vi – tips från arrangörer

Här kommer några axplock från arrangemang under Kyrkornas globala vecka 2013. Kanske kan de inspirera andra att göra något liknande?

Helig fred i second handbutiken

Jag skapar fred i Tumba  Linnéa Lidskog1 webb
I Hela människans second handbutik i Tumba satsade man ordentligt under Kyrkornas globala vecka. Läs mer om det i intervjun med Linnéa Lidskog!

Retreat och drama i Östersund

Madeleine Dahl webb
I Östersund har man i flera år haft ett etort ekumeniska program under Kyrkornas globala vecka. Prästen Madeleine Dahl berättar om förra årets arrangemang och kommer med lite goda råd i den här intervjun.
Dans- och dramagestaltningen ”Jesu tredje väg” av Madeleine Dahl finns att ladda ner här (pdf).

Hela Skäggetorps Globala vecka – glöm inte festen!

Katja
I Skäggetorp i Linköping är hela stadsdelen med i Globala veckan. Här blir det viktigaste att samverka kring de globala frågorna med andra i ett område där det bor människor från hela världen. Katja Wiebe berättar mer här.

Fredsmässa för barn

Annette Gustafsson arbetar som församlingspedagog, med inriktning på barn och familj, i Sala-Norrby-Möklinta pastorat. Hon berättar om hur de varje år firar en fredsmässa med och för barn. Fredsmässa för barn

Bibelstudium om Helig fred

Under Kyrkornas globala vecka 2013 hade Västerleds församling och Abrahamsbergskyrkan i Bromma flera gemensamma samlingar. Bland annat en bibelstudiekväll för ungdomar. Här är deras upplägg för kvällen. Bibelstudium om Helig fred (pdf)

Bibelstudium i Västerås

Under Kyrkornas globala vecka 2013 hade församlingarna i Västerås flera gemensamma arrangemang. En kväll samlades man till ett bibelstudium. Här är deras upplägg. Bibelstudium i Västerås

Berätta hur ni vill var med och skapa fred – gör en utställning

Vykort_2014_v2
Under 2013 hade Kyrkornas globala vecka en fotokampanj i sociala medier där olika personer varje dag fick berätta hur just de vill vara med och skapa fred. Flera hakade på och gjorde på liknande sätt i sina sammanhang och la ut bilderna på församlingens hemsida, facebooksida eller satte upp en fotoutställning. Det här är ett enkelt sätt att involvera många och tydliggöra att fredsskapande handlar om så många olika saker på olika nivåer.

  • ”Om alla goda krafter hjälps åt kan vi förändra världen”