Lansering: Kyrkornas globala veckas inspirationshäfte

Nu är det här: Kyrkornas globala veckas inspirationshäfte om "Helig fred - tro som fredsskapare". Med texter och teologi om helig fred, tips och aktiviteter för dig som vill planera ett arrangemang samt gudsjänst- och andaktsmaterial. Ladda ner det och kom igång!

Kyrkornas globala vecka 2013 fokuserar på ”Helig fred – tro som fredsskapare”. Nu är inspirationsmaterialet klart och ska skickas ut till landets kyrkor.

– Jag visste inte var jag var. Allt var mörkt. Jag såg inget ansikte, men jag hörde en röst som talade till mig – befallde mig: ”Samla kvinnorna och be för fred”.

Så beskriver Leymah Gbowee, mottagare av Nobels fredspris, drömmen som blir starten för en grupp kvinnors enträgna fredsarbete. Ett engagemang som starkt bidrar till att Liberias krigsherrar lyckas komma fram till ett fredsavtal.

I Kyrkornas globala veckas inspirationshäfte får vi möta Leymah Gbowee. Vi kan också läsa om pastorn och imamen i Nigeria, som ledde varsin väpnad milis. Idag arbetar de tillsammans med interreligiösa team, som medlar i konflikter. Pastor James Wuye berättar: ”Vändpunkten för mig var när en pastor sa: Du kan inte predika Kristus med hat – Kristus är kärlek. Du måste förlåta.” I häftet får vi även träffa människor, som med sin tro som drivkraft, verkar för fred här i Sverige.

Förutom fördjupningstexter innehåller inspirationshäftet tips på aktiviteter samt material för gudstjänst och andakt. Inspirationsmaterialet skickas i augusti ut till över 4 000 församlingar och kommer också kunna beställas från Sveriges kristna råd. Redan nu kan det laddas ned: Inspirationshäfte Helig fred 2013 och 2014

Det här inlägget postades i Eget material, Fred, Helig fred, Lokala aktiviteter, Religion. Bokmärk permalänken.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page