Internationell böndag för fred 21 september

Idag är det internationella böndagen för fred. Då inbjuder Kyrkornas världsråd alla kyrkor runt hela jorden att tillsammans be för fred. I samband med denna dag lanseras också en verktygslåda för fred.

Sedan 2004 uppmärksammas FN:s internationella fredsdag också av Kyrkornas världsråd som en böndag för fred.

-Bön behövs och bön gör skillnad. Bön kan ske i enskildhet och bön kan ske i gemenskap, säger Karin Wiborn, generalsekreterare för Sveriges kristna råd.

-Låt oss vara med i den globala bönekedjan för fred och försoning den 21 september och på så sätt låta änglasången som ljöd i Betlehem en gång förmeras och fördjupas; Ära i höjden åt Gud och på jorden fred”, fortsätter Karin Wiborn.

Inför böndagen för fred har Sveriges kristna råd, tillsammans med Sensus och Bilda tagit fram en rad olika verktyg för fred som presenteras på denna webb.

Läs mer om: Verktyg för fred
Läs mer om: Böndag för fred

FN:s fredsdag uppmärksammas på många platser i vårt land. Detta gör bland annat Anna Lindh-stiftelsen på Världskulturmuseet i Göteborg under namnet ”Fredsdagen 2012″. Det blir en dag fylld av seminarier, workshops, panelsamtal och fredsmingel, där personal från Sveriges kristna råd kommer att finnas med. Ladda ner PDF med Programmet.

Det här inlägget postades i Eget material, Fred. Bokmärk permalänken.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page