Inspirationsdag för Globala veckan 21 september

Fredag den 21 september inbjuder Sveriges kristna råd alla engagerade och intresserade av Kyrkornas globala veckan till en inspirations- och informationsdag i ekumenikens tecken på Ekumeniska centret i Alvik. Vi möts mellan kl. 11-16 och SKR bjuder på lunch.

Första delen av dagen hålls tillsammans med SKR:s 22 referens- och arbetsgrupper. Detta är ett tillfälle för de som är engagerade lokalt och de olika grupperna att mötas, inspireras och samtala.

Andra delen av dagen fokuserar vi specifikt på Kyrkornas globala veckans tema för i år i en mindre grupp med er som är engagerade och intresserade av Globala veckan på central nivå och på lokal nivå.

Denna dag kommer vi att titta närmare på fredliga och inkluderande samhällen (globala mål 16), och hur det utgör en utmaning för SKR:s verksamheter. Hur bidrar vi till ett fredligt samhälle? Vi kommer att inspirera och mana till eftertanke utifrån den breda missionstanken och dess konkretion i de globala målen!

Vi behöver veta hur många som kommer, anmäl dig till thomas.stromberg@skr.org senast den 14 september. Ange namn, församling eller organisationstillhörighet, roll/ ansvarsområde samt ev. matallergier.

Varmt välkommen!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page