Hög tid att anmäla sig till Bygg fred!

På internationella fredsdagen den 21 september arrangeras världens fredsfest i Uppsala! Senast den 6 september är det dags att anmäla sig till Bygg fred! Det blir en dag med engagerande talare, intressanta workshops, manifestation, fredsandakt - och på kvällen en hejdundrande fredsfest!

Vi möts till en heldag i Uppsala missionskyrka där biskop Dinis Sengulane berättar om konkret fredsarbete, bland annat om hur man samlade in vapen i Mocambique. I workshops möter vi olika sätt att bygga fred. Vi får sjunga med Stockholm gospel; höra KG Hammar berätta om sin nya bok; tillsammans med Salaams vänner och Globala veckan få exempel på hur religioner kan bygga fred; av Diakonia lära oss om problematiken bakom produkter som tillverkas i konfliktområden; höra om hur Life & Peace Institute varit med om framgångsrik konfliktomvandling i Afrika.

Med anledning av FN:s internationella fredsdag genomför vi en fredsmanifestation på stan med en uppmaning till oss alla att vara med och bygga fred.

Dagen avslutas med en fredsandakt.

Sedan tar en sprakande festkväll vid! Vi äter gott och får lyssna på och dansa till Artymove och Behrang Miri. Det här vill du inte missa, så anmäl dig bums!

Anmälan

 

 

Det här inlägget postades i Arrangemang, Fred, Helig fred. Bokmärk permalänken.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page