Fem frågor till Katja Wiebe

Under inspirationsdagen för Kyrkornas globala vecka i Fryshuset den 12 februari passade vi på att ställa fem frågor till integrationspedagog Katja Wiebe i Skäggetorps församling, Linköping.

1.Hur firar ni Kyrkornas Globala vecka i Skäggetorp, Linköping?

– I Skäggetorps församling har vi valt att samarbeta med övriga aktörer som finns i Katjaområdet; de lokala bostadsbolagen, hyresgästföreningen olika bildningsförbund kommunen, andra samfund mfl. Skäggetorp är ett område där människor från hela världen bor så de globala frågorna är ständigt närvarande. Genom att vi samverkar så blir fler människor delaktiga och då kan fler ta ansvar för ett bra program. Här finns allt från dansuppvisning till seminarier.

2. Vad tycker du är det viktigaste med att arrangera Globala veckan?

– Att samverka med andra, våga se utanför det egna samfundet. Att lyfta de globala frågorna.

3. Nämn en höjdpunkt från Globala veckan 2013.

– Det måste bli företags- och föreningsmässan. Det var ett myller av människor som samtalade, provsmakade mat och möttes över alla gränser. Mässan hålls i det affärscentrum som finns i området. Över 8000 besökte centrumet denna dag. Även om inte alla gick dit för att delta i globala veckan så kunde ingen missa att något pågick.

4. Vilka är dina tre viktigaste tips, utifrån er erfarenhet, för den som vill arrangera Globala veckan på sin ort och är nybörjare?

– Fundera på vilka ni kan samverka med. Börja planera tidigt. Planera inte större än ni klarar av. Glöm inte festen!

5. Vad tycker du om årets tema Helig fred?

– Jag tycker att det är ett mycket bra tema och jag skulle gärna se att det fick vara kvar ett år till. Varje människa vill ha fred eller längtar efter det och att då samtala om helig fred utifrån tro är en bra början.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.