Boktips: Fred är vägen till fred

KG Hammar har skrivit huvudtexten till den nya boken Fred är vägen till fred. Han kallar den ”ett utkast till en fredsteologi” och tar läsaren med på ett rejält bibelstudium kring texter om våld och ickevåld, krig och fred. Del två består av reflektioner kring KG Hammars text och konkreta , hoppingivande exempel om att fredsbyggandets väg är möjlig när vi följer Jesu eget exempel – och när människor av god vilja förenar sina krafter. Boken lanseras på Bokmässan i slutet av september, men redan den 21 september finns både den och KG Hammar med på Bygg fred! i Uppsala.

Sofia Camnerin och Lasse Svensson från Equmeniakyrkan medverkar i boken, den ena med en reflektion kring försoning och den andre med ett brev till Kyrkornas Världsråds generalförsamling i Busan, Sydkorea senare i höst, skrivet tillsammans med ärkebiskop Anders Wejryd och Sveriges kristna råds generalsekreterare, Karin Wiborn. Bland övriga medverkande finns bland annat Stina Oscarson, Lars Ingelstam och Sofia Walan.bokomslag-fred

Boken är ett utmärkt fördjupningsmaterial till Kyrkornas globala vecka 2013 och 2014 då temat är Helig fred – tro som fredsskapare.

Förhoppningen med boken är att många församlingar ska engagera sig i fredsfrågan, särskilt som 2014 är ett märkesår och kommer uppmärksamma att Sverige haft fred i 200 år. Dessutom ska en ny försvarsöverenskommelse göras – och det är valår. Därför kommer också alla riksdagsledamöter få varsitt exemplar av boken liksom ett antal andra beslutsfattare.

Med en fredsteologi som grund finns det goda skäl att driva frågan om en tyngdpunktsförskjutning, att gå från militär krishantering till civilt förebyggande av våld och väpnad konflikt samt fredsbyggande. Här kan kyrkorna i Sverige bidra med kunskaper och erfarenheter och inte minst med sina stora internationella nätverk. Längst bak i boken finns ett samtalsunderlag – perfekt för möten, kyrkkaffen och samlingar.

Kom med på Bygg fred! den 21 september och passa på att få tag på boken före alla andra! Anmälan

Boken ges ut av Marcus förlag och Sveriges kristna råd.

Här beställer du boken: www.adlibris.se, www.bokus.se, www.marcusforlag.se

Det här inlägget postades i Fred, Helig fred, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page