Aktiviteter den 2013-11-19

Bibelstudium på temat ”Att älska sin fiende.”

Daniel Berg är inbjuden som gäst och leder ett samtal om Matteus 5:38-48.

Fred, försoning och medmänsklighet utifrån situationen i Syrien

Seminarium med Biskop William Kenney C.P. Moderator Tore Samuelsson, Life & Peace institute Inbjudan Globala veckan Uppsala Mer info  

Drömmen om en fredlig lösning i det Heliga Landet

Som Svenska kyrkans utsände i Jerusalem, har Kjell Jonasson lång erfarenhet av fredsarbete i Mellanöstern. Tisdagen den 19 november kl 19.15 besöker han Kista kyrka. Vi får tillfälle att höra honom i ett föredrag om det s k Kairos-Palestinadokumentet, som vill... Läs mer

”Godhet och trofasthet möts, fred och rättvisa omfamnar varandra.”

Vad är fred? Hur lever vi fred? Vad innebär rättvisa? Vi samtalar om helig fred och rättvisa. Främst riktat till ungdomar.

Tro som Fredsskapare

Cafékväll med Pernilla Myrelid, präst som studerat i Leicester, en av Englands mest mångreligiösa städer. Hon berättar om det dialogarbete som bedrivs bl a utifrån St Philip’s Centre; ett centrum för interreligiös arbete. Kören Motvalls sjunger.

Helig fred – tro som fredsskapare

Samtalskväll kring temat för Kyrkornas globala vecka med Henrik Rosén som jobbar på Sveriges kristna råd och är med i Ärentuna församlings internationella grupp.

Seven

Seven – sju kvinnor, sju öden, tusen frågor. Profiler från politik, kultur, myndighet, trossamfund och civilsamhället läser var sin roll i dokumentärpjäsen Seven, i en manifestation för kvinnors demokratiska och mänskliga rättigheter.

Tisdagsträff, föredrag

Per Andersson håller föredrag på temat ”Helig Fred”. Före Tisdagsträffen serveras sopplunch mellan 11 och 13.

Guld viktigare än människor?

Vid Colombias Stilla Havs-kust finns provinsen Chocó. De flesta som bor där har sina rötter i Afrika. Deras viktigaste pulsåder är floden Atrato. Den förser dem med vatten till djur och människor, fisk att äta och bevattning till odlingarna. Den... Läs mer

Världsviktigt

Föreläsning med Gunlög Rosén. Fakta och sketcher om världen, om rättvisa/orättvisa, fairtrade, kulturmöte, bistånd, hållbarhet och framtid. Fika och internationella godsaker och snacks. Fri entré. Välkomna!