Aktiviteter den 2012-11-23

Somaliska flyktingar i kenyanskt flyktingläger

Detta galleri innehåller 1 bild.

De senaste åren har Sverige årligen tagit emot ca. 300 somaliska kvotflyktingar från flyktinglägret i Dadaab, Kenya. Det är även vanligt att somaliska asylsökande som kommer till Sverige under en period har bott i flyktingläger. De närmaste åren kommer dessutom många somalier kunna återförenas med sina familjer i Sverige som nu befinner sig i flyktingläger i Kenya och Etiopien.

Att nätverka kring flyktingar – Hur välkomnar vi de nyanlända?

Ur programmet: ”Det aktuella läget i länet” – information från länsstyrelsen i Jämtland, ”Att motverka främlingsfientlighet” – Alexander Bengtsson från stiftelsen EXPO, ”Så gjorde vi i Skellefteå.” Medarbetare från Luleå stift berättar om sina erfarenheter. Anmälan senast 15 november till... Läs mer

Den världsvida kyrkan – bortom alla gränser

Ekumenisk ungdomssamling med undervisning, lovsång, bön och fika.

Internationellt matmöte

Vår internationella och ekumeniska fest börjar på Kyrkbacksgården, nära Västerås domkyrka.

Välgörenhetskonsert i Allhelgonakyrkan

Varmt välkomna till en välgörenhetskonsert där ni bjuds på musik från olika genrer, så som visa, pop, jazz, och klassisk musik.

Fairtradedag

Rättvis handels dag! Kom och julhandla choklad, leksaker, kryddor, smycken, tvålar med mera i vår rättvishandel!

Öppet hus

Hörnor med presentation av olika projekt som drivs av människor i Gislavedsområdet för att stödja fattiga, utsatta människor i Afrika, Indien och Pakistan. Klockan 18 berättar Ingela och Ulrik Sigvardsson om arbetet i en turkisk församling. Kaffeservering.

10-kaffe

Fika.