Somaliska flyktingar i kenyanskt flyktingläger

De senaste åren har Sverige årligen tagit emot ca. 300 somaliska kvotflyktingar från flyktinglägret i Dadaab, Kenya. Det är även vanligt att somaliska asylsökande som kommer till Sverige under en period har bott i flyktingläger. De närmaste åren kommer dessutom många somalier kunna återförenas med sina familjer i Sverige som nu befinner sig i flyktingläger i Kenya och Etiopien.

Arrangör Sociala missionen
Datum 2012-11-23
Tid 9-12
Plats Waldenströmssalen, Immanuelskyrkan
Adress Kungstensgatan 17
Ort Stockholm
Länk

Sociala Missionen är en allmännyttig ideell förening med social och diakonal inriktning. Sedan starten 1917 har vi arbetat med att bekämpa orättvisor, ge råd och stöd och driva opinionsarbete utifrån en kristen och humanistisk människosyn. Sociala Missionen driver idag bl.a. verksamheten Råd och Stöd som är inriktad på sociala frågor och migrationsfrågor.

I sitt migrationsarbete möter Sociala Missionen många somaliska asylsökande och flyktingar. Då Sverige väntas ta emot ett stort antal somalier framöver vill vi berätta om våra erfarenheter av att arbeta med somaliska asylsökande och flyktingar. Vi vill särskilt belysa förhållandena för somalier i flyktingläger och bjuder därför in Leah Achieng’ Odongo, jurist och programhandläggare på Lutherska Världsförbundet i Nairobi med ansvar för flyktinglägret Kakuma i Kenya.

Kakuma etablerades redan 1991 och har nu över 95 000 flyktingar från 13 olika nationaliteter. Majoriteten kommer från Somalia och Sydsudan.

Bifogade filer


Bokmärk permalänk.
  • ”En vecka per år. Över hela Sverige. I en stad nära dig”

  • Kom ihåg!
    Ditt studieförbund är en resurs. Kontakta dem för att få hjälp med ditt arrangemang.
    Sensus
    Bilda