Över gränser – om migration och flyktingskap

Kom och lyssna! Ställ frågor! Varför tvingas människor att fly? Hur vi kan möta människor som varit modiga nog att korsa gränser. Leah Odongo från Kenya som jobbar med flyktingar.

Arrangör Svenska Kyrkans Unga
Datum 2012-11-20
Tid 19.00-21.00
Plats Gula Huset
Adress Prästvägen 6
Ort Bro
Länk www.svenskakyrkan.se/broforsamling

– Detta arbete utför hon med stort engagemang och hon är en inspirerande förebild för oss som jobbar med flyktingar i biståndsvärlden, säger Ann Jonsson på Kyrkokansliet i Uppsala.

Leah Odongo jobbar som programhandläggare för Lutherska världsförbundets (LVF:s) lokalkontor i Nairobi och ansvarar för LVF:s flyktinglägerprogram i Kakuma. Detta flyktingläger etablerades redan 1991 och har nu över 95 000 flyktingar från 13 olika nationaliteter. Majoriteten kommer från Somalia och Sydsudan. Arbetet är välkänt av Svenska kyrkan, som stödjer verksamheten både ekonomiskt och med personalinsatser sedan 2008. Leah är utbildad jurist och har erfarenhet från Kenyas högsta domstol. Sedan 2007 har Leah jobbat hos LVF, framförallt med att stärka freds- och konfliktlösningsarbetet, och arbetet kring brott mot mänskliga rättigheter. Hon har ett särskilt fokus på barns rättigheter.

Vi tror att föredraget och samtalet är intressant för alla som kommer kontakt med flyktingar i sitt arbete OCH i sitt privatliv. Leah håller sitt föredag på engelska men Henrik Rosén är med och tolkar. Välkommen! Såklart blir det fika också! Ingen avgift!


Bokmärk permalänk.
  • ”En vecka per år. Över hela Sverige. I en stad nära dig”

  • Kom ihåg!
    Ditt studieförbund är en resurs. Kontakta dem för att få hjälp med ditt arrangemang.
    Sensus
    Bilda