Klädbytarkväll för tjejer

Arrangör Betel i Vintrosa och Vintrosa Missionskyrka
Datum 2015-11-17
Tid 18:00
Plats Betel
Adress Skolgatan 7
Ort Vintrosa
Länk

På tisdagen i Kyrkornas globala vecka, den 17 november, bjuder vi in till en klädbytarkväll för tjejer i åldrarna ca 15-100 år. Vi byter kläder med varandra, fikar tillsammans och samtalar kring årets tema för Globala veckan.

Själva klädbytet sker helt utan inblandning av pengar och går till på följande sätt: Du tar med dig kläder, skor och accessoarer som du själv inte använder eller har tröttnat på, men som fortfarande är hela, rena och fräscha. Minst en sak behöver du ha med dig för att få delta i bytets första fas, men självklart är du välkommen även tomhänt. Vi börjar med att hänga upp och lägga ut allt som vi haft med oss. Därefter är det fritt fram att titta på alla kläder, prova och spana in sina favoriter. Efter någon timme, när alla känner att de tittat färdigt, går startskottet för att börja plocka åt sig kläder – och detta gör man helt gratis men enligt vissa regler. Alla som haft med sig minst ett plagg får först välja ett plagg var, och därefter ytterligare ett. Sedan öppnar vi upp även för dem som kommit tomhänta, och det är då fritt att plocka åt sig så mycket man vill.

Under kvällen bjuder vi också på fika och inbjuder till samtal om årets tema för Globala Veckan: ”Jord att leva på – Mänskliga rättigheter i klimatförändringarnas spår”. Visste du till exempel att Sverige faktiskt enligt vissa beräkningar kommer att få förbättrad ekonomi tack vare klimatförändringarna? Hur ställer vi oss till det, när världens fattigaste länder samtidigt är de som beräknas förlora mest? Och vad kan vi göra i vår vardag för att påverka utvecklingen?

Bifogade filer


Bokmärk permalänk.
  • ”En vecka per år. Över hela Sverige. I en stad nära dig”

  • Kom ihåg!
    Ditt studieförbund är en resurs. Kontakta dem för att få hjälp med ditt arrangemang.
    Sensus
    Bilda