Gudstjänst med föredrag

Fördomar och rasism - två vanliga inslag i vardagen?!

Arrangör Svenska Kyrkans Unga
Datum 2012-11-25
Tid 11.00- ca 13.30
Plats Bro kyrka
Adress Assursväg
Ort Bro
Länk www.svenskakyrkan.se/broforsamling

Vi startar med att fira gudstjänst och därefter håller Doreen Månsson föredrag. Doreen är född i Helsingborg, men uppvuxen i Zambia, Nigeria och Umeå. När hon, som enda europé, började i första klass i Nigeria fick hon uppleva hur det känns att tillhöra en minoritet i Afrika. Att vara annorlunda möttes med nyfikenhet och entusiasm. I skolan träffade Doreen dagligen ett hundratal olika nationaliteter och varje ny dag fanns en nationell eller religiös högtid att fira! Snacka om mångfald… När Doreen kom tillbaka till Sverige märkte hon snart att det som väckt positiv uppmärksamhet i Afrika, kunde locka fram fördomar och rasism.

Doreen Månsson, född 3 juli 1974, uppvuxen i Helsingborg, Umeå och Afrika, är en svensk reporter, debattör och programledare. Hon har lett talkshowen Doreen 21.30 på SVT 2.
Månsson var tidigare programledare för Bolibompa och har varit med i TV-serien Dreamteam som sändes 2003. Hon har också varit samhällsreporter och debattör i Sveriges Radio, programledare för Idol 2007, Eftersnack och Halvtid. 21 februari 2008 startade hennes pratshow Doreen 21.30 i Sveriges Television. I april 2008 var Månsson med i komediserien Lilla Al-Fadji & Co i Kanal 5.
Månsson medverkade i säsongen 2009/2010 av På spåret, tillsammans med Hans Rosling. Är också producent på SVT barn och programutvecklare på SVT kultur. Nominerad som bästa programledare och nominerad för bästa program i dokumentärserien om främlingsfientlighet ”Välkomna nästan allihopa”


Bokmärk permalänk.
  • ”En vecka per år. Över hela Sverige. I en stad nära dig”

  • Kom ihåg!
    Ditt studieförbund är en resurs. Kontakta dem för att få hjälp med ditt arrangemang.
    Sensus
    Bilda