Film och samtal med Marika Griehsel

Arrangör Skäggetorps församling
Datum 2016-11-14
Tid 18.30, filmen börjar 19.00
Plats Skäggetorps kyrka
Adress Skäggetorps Centrum 20 A
Ort Linköping
Länk

18.30 Lättare tilltugg
19.00 Filmvisning och samtal i Skäggetorps kyrka
Marika Griehsel, visar sin dokumentärfilm ”Om du kommer härifrån” och deltar i samtalet. Just nu lever över 60 miljoner människor på flykt. Det är det högsta antalet sedan andra världskriget och de allra flesta bor i närområden till sina hemländer. Svenska kyrkan arbetar med att möta flyktingars behov både ute i världen och här i Sverige. I dokumentären ”Om du kommer härifrån” får vi följa tre livsöden i flyktinglägret Kakuma i norra Kenya.
Svenska kyrkan var tillsammans med Lutherska Världsförbundet med och byggde upp Kakuma 1992. Då var det tänkt som en tillfällig lösning för att ta hand om unga pojkar som riskerade att tvångsrekryteras som barnsoldater. Idag är lägret hem till nästan 200 000 människor som flytt undan våld, fattigdom, förföljelse och matbrist från länder som Sudan, Sydsudan, Eritrea, Somalia, DR Kongo, Uganda, Burundi m.fl.
Filmskaparna Marika Griehsel och Lollo Jarnebrink har arbetat med dokumentären under tre års tid på uppdrag av Svenska kyrkan. Genom regelbundna besök skildras på ett unikt sätt hur livet i lägret förändras över tid. Som en underliggande röd tråd genom filmen lyfts behovet av psykosocialt stöd – ett av Svenska kyrkans fokusområden inom humanitärt arbete.

Bifogade filer


Bokmärk permalänk.
  • ”En vecka per år. Över hela Sverige. I en stad nära dig”

  • Kom ihåg!
    Ditt studieförbund är en resurs. Kontakta dem för att få hjälp med ditt arrangemang.
    Sensus
    Bilda