Afrikanska sånger och miljögudstjänst samt tipspromenad och miniutställning

Arrangör Älvsjökyrkan
Datum 2015-11-15
Tid 11.00
Plats Älvsjökyrkan
Adress Långbrodalsvägen 46
Ort Älvsjö
Länk

Det är Globala veckan i Älvsjökyrkan från den 15 november till den 22 november.

Under hela veckan kommer vi att ha en liten miniutställning och tipsfrågor för stora och små om miljön som är så viktig för oss. På söndag den 15 november kl. 11.00 är det afrikanska sånger och miljö som gudstjänsten handlar om under temat ”En jord att älska och en jord att leva på” och även söndagen den 22 november kommer att präglas av vår tids viktigaste frågor, att vi människor över hela världen hör ihop och att vi behöver ta hand om vår jord så att den får finnas kvar till våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Kom till Älvsjökyrkan söndagen den 15 november
Välkommen till Klapp & Klanggudstjänst
i Älvsjökyrkan nu på söndag kl. 10.30 med Mamma Mu, Bamse, Tigertåg och sjaldans tillsammans med Åsa Larsen, Ylva Nilsson & stråklek, Sara Sjöblom och Maria Rönnedal. Vi sjunger barnmusiksånger tillsammans och efter det är det fika en trappa ner.

Kl. 11.00 är det dags för
Afrikanska sånger och Miljögudstjänst tillsammans med kören Bisi Kongo, Maria Rönnedal och Sara Sjöblom som en del av allt det vi gör under Globala veckan.

I universum finns det galaxer, stjärnor och planeter och vår jord. På jorden finns det flera miljarder människor men också djur, regnskogar, berg, hav och öknar. Miljöförstöringen har förändrat vår värld. Som kyrka får vi ta hotet mot vår planet på allvar. Vi behöver vara med och skapa en hållbar och rättvis värld. Vi har en jord som vi älskar och vi människor från hela världen hör ihop.

Bisi Kongo finns med oss och sjunger sånger med afrikanska rötter och musik. Rytmerna ackompanjeras av piano, congas och andra instrument. Under veckan kommer det också att finnas en utställning och tipsfrågor för både barn och vuxna om miljö.

Söndag den 22 november kl. 11.00. ”En jord att älska, en jord att leva på” – miljögudstjänst tillsammans med Karin Ingridsdotter, Maria Rönnedal, Malin Värmå Falk och Peter Brisenheim.


Bokmärk permalänk.
  • ”En vecka per år. Över hela Sverige. I en stad nära dig”

  • Kom ihåg!
    Ditt studieförbund är en resurs. Kontakta dem för att få hjälp med ditt arrangemang.
    Sensus
    Bilda