Agneta är vinnare i tävlingen En tom stol

Idag gratulerar vi Agneta Svensson från Hässleholm som vunnit förstapris i tävlingen En tom stol - ett presentkort värt 5 000 kronor från Tranås Resebyrå. Vi passar också på att ställa några frågor till Agneta om hur hon uppmärksammar Kyrkornas globala vecka.


Agneta på en resa i Barcelona.

Stort grattis till Agneta Svensson i Hässleholm! Vad tänkte du när du fick veta att du vunnit?

– Jag blev förvånad och tänkte ”jag brukar ju aldrig vinna!”.

Hur uppmärksammas Kyrkornas globala vecka i ditt sammanhang?

– Som präst har jag möjlighet att lyfta Kyrkornas globala veckas tema i gudstjänster, bland konfirmander med mera. I söndags ledde jag inte mindre än två gudstjänster utifrån material ”Över gränser – om migration och flyktingskap”. I den ena hade vi valt psalmer från olika delar av världen.

Onsdagens morgonmässa får också veckans tema. På söndag kommer EFS i Röke som vi samarbetar med att låta temat ”En tom stol” vara röd tråd i mässan. I en av församlingarna där jag tjänstgör, Röke församling inom Tyringe pastorat, finns ett stort internationellt engagemang. Vi har haft fyra församlingskvällar i höst med olika länder som tema – de har inletts med mat som hör ihop med landet. Personer från närområdet  har berättat och vi har också studerat kyrkans situation i det aktuella landet .

Förra årets Globala vecka hade vi en kväll med fem inbjudna gäster från närområdet som berättade ”Så var det för mig att komma till Sverige”. Det blev en kväll med både glada  skratt och tårar.

Vi har med stor behållning använt de teman och materal som Sveriges kristna råd förser oss med!

Sist men inte minst, hur planerar du att använda ditt pris?

Igår tänkte jag ”om jag vinner ska jag ge bort priset till sådana som behöver det bättre”. Så får det bli!

Vinnare av andra och tredjepris är Gudrun Zachrisson och Isabel Ramberg, som vinner varsin korg med Fairtrade-produkter.

Gå till En tom stol för att se tävlingens frågor och svar.

Det här inlägget postades i Bered plats!, En tom stol, Flyktingskap, Kampanj, Lokala aktiviteter, Migration, Okategoriserade, Tävling. Bokmärk permalänken.