Agera nu! Slutspurt för kampanjen

I december samlas världens ledare för klimattoppmöte i Paris. Kampanjen, Act Now for Climate Justice, verkar för att de ska enas om ett avtal som ger klimaträttvisa, hejdar klimatförändringarnas katastrofala konsekvenser och möjliggör en hållbar utveckling för alla.

Skärmklipp

Det är inte långt kvar nu till dess att Act Now-kampanjens namninsamling ska lämnas över till våra beslutsfattare i Paris. Globala veckan blir slutspurten! Det svenska målet är att samla in 20 000 namnunderskrifter för ett rättvist klimatavtal. I nuläget har vi nått lite över hälften.

Det är nu i november som det gäller och vi behöver din hjälp att sprida information om kampanjen och samla in namnunderskrifter!

Hur gör jag det? kanske du undrar. Det finns många sätt:

– Du kan skriva ut en namnlista här och berätta om kampanjen under fikapausen på jobbet eller på ungdomssamlingen, körövningen, bönegruppen, vänner och familj eller något annat sammanhang där du finns med.

– Information om kampanjen hittar du här.

– Vill du ha lite mer kött på benen kan du fördjupa dig i ämnet med hjälp av materialet som du kan ladda ner här. Det finns bland annat en mycket bra Power Point-presentation med tillhörande talarmanus, så du kan enkelt berätta mer utan att själv vara expert.

– Dela namninsamlingen via sociala medier via denna länk.

Klimatförändringarna påverkar alla, men särskilt människor som lever i fattigdom och utsatthet. Globala veckans gäst, klimatexperten Mohammad Shamsuddoha, fick frågan om det är kört. Han svarade: ”Inte om invånarna i de rika länderna sätter tryck på sina ledare att agera.” Låt oss tillsammans sätta tryck på våra ledare!

 

 

Det här inlägget postades i Hållbarhet, Kampanj, Klimat, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.